Linkedin İçin 11 Önemli Öneri

0

Dünyanın en büyük iş sosyal ağı olan Linkedin‘de daha öne çıkmak, istediğiniz kitleye ulaşmak, ulaşılabilir bir kişi haline gelmek ve ilerleyen dönemde kariyer hedefleriniz doğrultusunda sizleri sıkıntıya sokmayacak profil düzeninizi oluşturmak için Linkedin Önerileri hakkında bilgiler vereceğim.

1-Profilinizi TAM olarak oluşturun

İşin ilk temel noktası profilinizin eksiksiz ve doğru bilgilerden oluşması. Tüm sosyal hesaplarınızı mutlaka profilinize ekleyin, mümkünse profilinizi İngilizce oluşturun. Profil resminiz size ekleyecek insanlar için ilk izlenimdir, ciddi bir fotoğraf ekleyin, son zamanlar çok revaçta olan şirket logosunun yanında eller bağlı fotoğraf çektirmek artık demode olmaya başladı, bunu göz önünde bulundurun. Kendinizi tanıtacak kısa bir açıklama mutlaka yapın. Bir web siteniz veya ücretsiz kurulmuş bir blog sayfanız varsa adresini yazmayı unutmayın. En önemli noktalardan biri olan kişisel bir URL adresinizi oluşturun. Bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayın. Ödüllerinizi, yayınlarınızı ve projelerinizi mutlaka ekleyin.

Linkedin Önerileri Linkedin İçin 11 Önemli Öneri
Linkedin Önerileri

2-Alanınızla alakalı gruplara katılın

Sizinle aynı işleri yapan veya ayrı sektörde çalıştığınız insanlarla bir araya gelmek için en uygun yol oluşturulan gruplara katılmaktadır. Gruplara katılmak hem iş ağınızı genişletirken hem de yeni bilgilerden haberdar olmanızı sağlamaktadır. Çok fazla gruba üye olmak sizlerin takibini zorlaştıracağından e-mail gönderimlerinden bilgilendirilmek için bildirimleri açabilirsiniz.

Linkedin önerileri Linkedin İçin 11 Önemli Öneri
Linkedin önerileri

3-Platformun dışına çıkmayın ciddi olun

Sadece iş odaklı paylaşımlarda bulunmaya özen gösterin, özel resimlerinizi paylaşmayın, yazışmalarda gereksiz yere insanlarla tartışmaya girmeyin. Ben de buradayım demek için her şeye yorum yazmayın. Günün tarzı gibi saçma sapan gündelik paylaşımlar yapmayın. Daha çok görsel paylaşım yapmaya özen gösterin veya farklı sitelere link verin. Son zamanda çokça olan matematiksel sorulara yorum yapmayın. Video paylaşmaya özen gösterin.

Linkedin İçin 11 Önemli Öneri

Linkedin Önerileri Linkedin İçin 11 Önemli Öneri
Linkedin Önerileri

4-Özel Excel ve belgeler için mail adresinizi yazmayın

Bir çok insan burada sahtekarlık yaparak insanların maillerini toplamaya çalışmaktadır. Örneğin yorum alanına mail adresinizi yazın size İnsan Kaynakları ile ilgili güzel excelleri yollayalım gibisinden. Bu tarz yazışmalara kesinlikle maillerinizi vermeyin. Bu mailler farklı kişiler tarafından da görüntülenebilmekte ve ilerleyen dönemde atılan maillerle mail kutunuz spam deposuna dönüşmektedir. Dosyayı paylaşmak isteyen zaten orada paylaşır ve linkini otomatik olarak tüm herkese gönderir. Bunun için ayrıca mail adresi vermeniz gerek yok. Zaten bu tarz belgeler Google‘de çok rahatlıkla bulunabilmektedir.

Linkedin İçin 11 Önemli Öneri

5-Bağlantı davetlerini kişisel olarak gönderin

Bir kişiye bağlantı daveti gönderecekseniz, mutlaka oraya özel bir şeyler yazın. Standart olarak yazan “sizi Linkedin profesyonel ağıma eklemek istiyorum” ibaresi yerine, size özel, sizi anlatan veya birlikte hangi firmada iş yaptığınıza dair bilgileri yazın, bu tarz davetiyeler daha kabul görmektedir.

6-Bağlantı sayısını artırmak için her daveti kabul etmeyin

Size gelen tüm davetleri kabul etmek zorunda değilsiniz, bu konuda biraz seçici olun. Daha çok kendi alanınızla alakalı kişileri ağınızı ekleyin. Kısaca hedef kitlenizi doğru seçin ve buna göre davranın. 500+ bağlantı sayısına ulaşmak sizleri göğe yükseltmeyeceğini unutmayın.

7-Paylaşım zamanlarınızı doğru belirleyin

Bu konuyla alakalı daha önce bir makale kaleme almıştım. Burada yer alan saatlere göre paylaşımlarınızı yaparsanız daha hızlı bir şekilde hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Zamanınızı boşa harcamayın ve en uygun zamanı seçin.

8-Makale ekleyin

Linkedin‘i Türkçe kullanıyorsanız bunu yapamazsınız. Öncelikle dili İngilizce olarak seçin ve ana sayfada paylaşım yerinde “Write an Article” yazan yerden bir makale oluşturun. Burada yazdığınız makale otomatik olarak tüm bağlantılarınızın bildirim alanına düşmektedir. Dilerseniz makalenizin bir bölümünü buraya yazarak yazının en altında ilgili web sitesine link verebilirsiniz. Buradan makale oluşturabilirsiniz.

Linkedin İçin 11 Önemli Öneri

9-Bağlantılarıma

Timeline alanınıza güzel bir ilanı paylaşıldı ve siz de bu ilanı bağlantılarınızla paylaşmak istiyorsunuz. Paylaşılan yorum alanına “+bağlantılarıma” ibaresi yazmak, hem sizin timeline alanıza görüntülenecek hem de iş arayışında bulunan kişilerin ilanı görmesini sağlayabileceksiniz.

Linkedin İçin 11 Önemli Öneri

10-SlideShare sunumlarınızı paylaşın

SlideShare ile Linkedin entegre şekilde çalışmaktadır. Hazırlamış olduğunuz Power Point sunumlarını SlideShare yükleyin ve Linkedin ağında paylaşın. Buradan da sizlere çok olumlu geri dönüşler olmaktadır.

Linkedin İçin 11 Önemli Öneri

Linkedin için 10 adet önemli öneriyi sizlere sunmaya çalıştım. Umarım bu iş ağını kullanırken bu öneriler sizlere de yol gösterecektir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz