Hayatımızı Kolaylaştıran Araçlar – 1. Bölüm

1

Hayatımızı Kolaylaştıran Araçlar, İsterseniz bir blogger olun, isterseniz internette zaman geçiren bir birey olun engin bir deniz olan İnternette ne zaman nereye gireceğiniz karıştırabilir ve bu denizde boğulabilirsiniz. Ben bu denizde boğulmamak için bir çok araç kullanıyorum, hepsinin birbirinden farklı alternatifleri olabilir fakat ben kendime göre en uygunları seçmeye çalıştım.

Bu araçlar ile hem içerik üretebilir hem de işlerinizi kolayca takip edebilirsiniz. Bir bloggersanız, geniş kitlelere ulaşmak için mutlaka bu araçların bir çoğunu kullanmanız gerekmektedir.

İçerik üretim araçları

Hayatımızı Kolaylaştıran Araçlar Hayatımızı Kolaylaştıran Araçlar – 1. Bölüm
Hayatımızı Kolaylaştıran Araçlar

Oneone: Not almak için kullanmış olduğum yegane Microsoft ürünü, ücretsiz ve herkesin kolayca notlarını alabileceği bir yazılım. Online versiyonu da mevcut. Kategorilere göre notlar tutabilir, kişilerle paylaşabilir ve çizimler yapabilirsiniz.Bazı kişiler bunun alternatifi Evernote kullanmaktadır. OneNote ile Evernote kıyaslamamı bu yazımda görebilirsiniz.

TeamWork: Proje yönetim uygulamasıdır. Ücretsiz sürümünde 2 adet projeyi aktif halde yönetebilirsiniz. Çok kapsamlı bir uygulama, en büyük yardımcılarımdan bir tanesi. Alternatif olarak proje yönetimi için Asana ve Basecamp uygulamalarını da kullanmaktayım.

Visual.ly: İnfografik hazırlamak için kullanmış olduğum sayfadır. Bir çok alternatif olmasına rağmen en iyi performansı bu servis bana vermektedir.

Trello: En iyi To-Do list uygulaması diyebilirim, her an yanımda. Alışveriş listesinden tutun, yapılacak tüm her şeyimi buraya not alıyorum. Beni düzende tutmaya yarıyor.

Google Form: İletişim formları ve anketler yapmak için kullanıyorum. Çok basit bir arayüze sahip. Google hesabı olan herkes ücretsiz olarak kullanılabilmekte. Çok daha detaylı bir anket yapmak istersem ücretli olan Survey Monkey sistemini kullanıyorum.

Camtasia: Video içerik üretmek için en uygun programlardan bir tanesi. Ekran görüntüsü kayıt edebiliyor. Chrome’de ekran görüntüsü kayıt etmek için Prnt.Sc sistemini kullanıyorum. Basit olarak diğer kullandığım video yakalama uygulaması Faststone  uygulaması.

Google AdWords: Aslında reklam vermek platformu olsa da ben kelime analizi için Google Adwords Keyword Planner kullanıyorum. Diğer en çok kullandığım kelime analiz uygulaması KWFinder. Ayrıca bu Keywordtool.io de kullanılabilir.

Quantcast: Web siteleriyle ilgili detaylı analiz yaparak istastikleri sizlere verebilen güzel bir uygulama.

Consumer Barometer: Kullanıcıların alışkanlıklarını ülke bazında görüntüleyen aynı zamanda Google’ın da desteklediği bir uygulama.

Social-searcher: Dilediğiniz kelimeleri yazarak tüm sosyal medya da arayabilirsiniz. Bir sosyal medya arama motorudur.

Slideshare: Sunumlar hazırlayarak paylaşabileceğiniz bir platform, Linkedin ile direk entegrasyonu bulunmaktadır.

Recite: Mevcutta bulunan grafikler üzerine metin yazmanızı sağlayan bir ara. İsterseniz günün sözünü yazıp oluşturursunuz isterseniz bloğunuz için grafik oluşturursunuz.

NerdyData: Kaynak kodu arama moturu diyebiliriz. Aynı zamanda veri analizi de yapabilmektedir.

Pocket:  Daha sonra okumak istediğiniz herşeyi arşivleyebilir ve daha sonra inceleyebilirsiniz. Çok yaygın olarak kullanılan bir uygulamadır.

Google Public Data Explorer: Ülkelere göre halka açık bilgilerin(işsizlik oranı, asgari ücret vb.) yer aldığı grafik datası sunan bir araç.

Şimdilik fazla sıkmamak için araçların tanıtımlarını bitirdim, yazının ikinci bölümünde diğer araçlara değineceğim.

1 Yorum

  1. Google Public Data Explorer bilmediğim ve aradığım bir detaydı. Çok teşekkür ederim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz